Een dag in Belle-Ile-en-Mer

Een dag in Belle-Ile-en-Mer

Belle-Ile-en-Mer, op 15 kilometer van het schiereiland Quiberon, voor de kust van Morbihan, is een van de plaatsen die u niet mag missen tijdens uw vakantie in Zuid-Bretagne. Vertrek zonder verder oponthoud en ontdek een ander Bretagne!

Een oase van rust en natuur aan de Atlantische Oceaan

Profiteer van uw kampeervakantie in Morbihan om een heerlijke dag door te brengen in Belle-Ile-en-Mer. Ontdek tegenover Quiberon een eiland dat zowel wild als toeristisch is, een plek apart en buiten de tijd. Deze rotspunt in de Atlantische Oceaan, 17 km lang en 9 km breed, is het grootste eiland van Bretagne.

Om Belle-Île op uw gemak te bezoeken, kunt u een volledige dagtocht plannen. Zodra u aankomt in de haven van Le Palais, de hoofdstad van het eiland, kunt u overwegen fietsen of een auto te huren om u vrijer te verplaatsen. In de zomer rijden er ook dagelijks bussen naar de belangrijkste toeristische trekpleisters van het eiland.

Bij aankomst ontdekt u de pittoreske haven van Le Palais, met zijn kleurrijke huizen langs de kade, de steile straatjes en geheime doorgangen van de oude ommuring van de stad. Om meer te weten te komen over de geschiedenis van Belle-Ile, moet u een bezoek brengen aan de citadel van Vauban die uitkijkt over de haven. Het is toegankelijk via de indrukwekkende Porte du Donjon. De loopbrug biedt een ongelooflijk uitzicht op de oceaan.

De haven van Sauzon behoort ook tot de plaatsen die u niet mag missen. De kleine vissers- en jachthaven leeft op het ritme van de getijden en is de hele zomer levendig met zijn cafés, restaurants en crêperies. U kunt ook een bezoek brengen aan de kerk van Saint-Nicolas, de beschermheilige van de zeelieden, waar modellen van boten worden opgehangen als votief-offers.

Belle-Ile-en-Mer, een inspiratiebron voor vele kunstenaars, verleidt haar bezoekers met de schoonheid van haar landschappen, kleuren en licht. Te beginnen met de Aiguilles de Port Coton, waar Claude Monet zijn schildersezel neerzette om een reeks impressionistische schilderijen te maken, of de Pointe des Poulains, waar de toneelschrijfster Sarah Bernhardt graag begraven zou zijn geweest. Het Grand Phare de Belle-Île, in de gemeente Bangor, biedt een onbelemmerd uitzicht op deze woeste kustlijn, zo mooi bij kalm of stormachtig weer.

Verderop is de Anse de Donnant ook een bezoek waard. Het is een van de mooiste natuurgebieden van de wilde kust, die surfers naar verluidt een van de "mooiste golven" van Bretagne biedt. De duinen van Donnant vormen een zandlandschap van reusachtige afmetingen waar een uitzonderlijke diversiteit aan flora bewaard is gebleven. Strandliefhebbers zullen niet teleurgesteld zijn. Belle-Ile-en-Mer telt een vijftigtal stranden. Tussen Le Palais en Locmaria is het strand van Grands Sables het langste en populairste van Belle-Île.

Met de boot

- De Compagnie Océane verzorgt het hele jaar door dagelijkse verbindingen met Belle-Ile-en-Mer vanuit Quiberon (veerbootterminal van Port-Maria). Na een boottocht van 45 minuten bent u in Le Palais!
- Van april tot oktober bieden verschillende rederijen regelmatige verbindingen vanuit de havens van Vannes, Port Navalo, Le Croisic en La Turballe.
- De tarieven variëren naargelang de maatschappij en de periode, maar beginnen bij 18 euro per volwassene per traject.

Vervoer in Belle-Ile

- De beste manier om het meeste uit uw dag op Belle-Ile te halen is door een elektrische auto of fietsen te huren om zo veel mogelijk plaatsen te bezoeken. Pas op, het eiland is erg heuvelachtig met enkele steile hellingen om te beklimmen...
- Een andere mogelijkheid: van Pasen tot Allerheiligen rijdt het busnet van Belle-Île langs de vier gemeenten, de belangrijkste toeristische trekpleisters en de stranden van het eiland. Meer informatie op www.belle-ile.com

Verblijf op een camping

Le Moulin de Cadillac, een 4-sterren camping in Morbihan in Zuid-Bretagne, verwelkomt u in een rustige en bosrijke omgeving, aan de oever van een riviertje. Door de ligging van onze camping kunt u gemakkelijk naar Quiberon om in minder dan een uur met de boot Belle-Île te bereiken. Wij bieden staanplaatsen voor tenten, caravans en campers, maar ook comfortabele en volledig uitgeruste stacaravans en bungalows. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van de activiteiten die ter plaatse worden aangeboden: waterpark met verwarmde zwembaden, miniboerderij, visvijver, multisportterrein, avondanimatie...

Nuttige links & documentatie :