Camping op enkele kilometers van Damgan

Camping op enkele kilometers van Damgan

Zuidelijke ligging voor de stad Damgan

Damgan ligt op een kwartiertje van de camping en is vooral bekend als een charmante badplaats met een zuidelijke ligging aan zee. Maak kennis met Damgan tijdens uw kampeervakantie in de Morbihan!

Damgan en zijn stranden

De badplaats Damgan ontvangt u in een eenvoudige en authentieke omgeving voor een verkwikkend en aangenaam verblijf in Zuid-Bretagne. Ontdek deze weinig bekende streek van Morbihan vol charme en verrassingen, te beginnen met zijn fijne zandstranden. Het Grande Plage de Damgam heeft een toepasselijke naam omdat het een uitgestrekt gebied biedt om te zwemmen, watersporten te beoefenen en te vissen. Maar misschien geeft u de voorkeur aan de geneugten van het zonnebaden en de siësta in de zon, gesust door de melodie van de golven? Maak je geen zorgen, dat is waar het bij kampeervakanties in Morbihan om gaat! In de omgeving vindt u prachtige baaien als u wat meer privacy wilt. Het Grande Plage de Kervoyal is ideaal om te zwemmen bij vloed, maar ook om te vissen bij eb voor momenten van graven onder het zand met het gezin of vrienden. Het Petite Plage de Kervoyal is ook zeer aangenaam en er zijn enkele mooie wandelingen langs de kust.

Het dorp Damgan

Damgan is ook een charmant dorp met veel winkels en ambachtslieden. Wandel door Damgan en ontdek de historische monumenten van de stad in uw eigen tempo. Stop bij een van de vele restaurants in de badplaats en geniet van een verfrissend drankje op het terras met uitzicht op zee. Het is de perfecte omgeving voor een proeverij van zeevruchten in de warme zon. U kunt ook een bezoek brengen aan de Damgan-markt, een van de beroemdste in de omgeving, en de heerlijke plaatselijke producten proeven.

Het schiereiland Pénerf

Ontdek de omgeving op de kustpaden van Billiers tot Pénerf. Pénerf is een schilderachtig kustplaatsje dat deel uitmaakt van het Regionale Natuurpark van de Golf van Morbihan. Deze herbergt een sympathieke haven met zijn vissersboten. Beroemd om zijn oesters, zult u zich gemakkelijk laten verleiden tot een proeverij en u kunt er zelfs enkele rechtstreeks bij de producenten kopen. Het dorp Pénerf is een ontspannende bestemming, gewaardeerd door wandelaars en trekkers. Tijdens uw wandeling, op het puntje van de Lenn, kunt u een vuurtoren zien die in de 16e eeuw werd gebouwd: de 15 meter hoge Tour des Anglais! Ten slotte organiseert Damgan elk eerste weekend van augustus het Fête de la Mer. Op het programma: optochten met boten, animatie voor jong en oud, volksdans, concerten en zeeliederen. Voor de gelegenheid wordt er zelfs vuurwerk afgestoken. Een geweldige manier om te genieten van een kampeervakantie in Zuid-Bretagne!

Nuttige links & documentatie :