Camping aan de Golf van Morbihan

Camping aan de Golf van Morbihan

Op enkele kilometers van onze camping **** Le Moulin de Cadillac, ontdekt u de Golf van Morbihan, een paradijselijk hoekje in Zuid-Bretagne dat u zal verleiden met zijn prachtige maritieme landschappen, zijn zachte en zonnige klimaat en de talloze activiteiten die u er kunt beoefenen.

Vannes, de toegangspoort tot de Golf van Morbihan

Als u voor het eerst gaat kamperen in de Golf van Morbihan, raden wij u aan in Vannes te blijven. Achter de vestingmuren vindt u een opmerkelijk architecturaal erfgoed: de vakwerkhuizen die tussen de 15e en 16e eeuw werden gebouwd rond de kathedraal Saint-Pierre en het museum voor schone kunsten La Cohue, het voormalige Hôtel du Parlement de Bretagne, het Château de l'Hermine, de Tour du Connétable, de tuinen van de vestingmuren... Daal dan af naar de jachthaven, de toegangspoort tot de Golf van Morbihan en zijn eilanden.

Een cruise in de Golf van Morbihan, met een tussenstop op het Ile aux Moines en het Ile d'Arz

Profiteer van uw kampeervakantie in Morbihan om een cruise te maken in de Golf van Morbihan, een van de mooiste baaien ter wereld en er wordt vaak gezegd dat er evenveel eilanden in de Golf van Morbihan zijn als er dagen in het jaar zijn. In werkelijkheid zijn er slechts een vijftigtal eilanden en eilandjes, waarvan er een twintigtal het gehele jaar of een deel ervan bewoond zijn. U kunt een tussenstop maken op Île aux Moines of Île d'Arz, de twee grootste eilanden in de Golf. Ontsnapping gegarandeerd!

Tocht te voet door de Golf van Morbihan

Als u tijdens uw kampeervakantie in Zuid-Bretagne niets wilt missen, kunnen wij u een wandeltocht door de Golf van Morbihan niet genoeg aanbevelen. Van Arzon, aan het eind van het schiereiland Rhuys, tot Locmariaquer, aan de ingang van de Golf van Morbihan, kunt u via een wandellus (180 km) een verrassende verscheidenheid aan landschappen doorkruisen: kustpaden met wilde kreken en gouden zandstranden, duinen, heidevelden en zoutmoerassen, vogelreservaten, typisch Bretonse dorpen en gehuchten... Genoeg om je vol te proppen met natuur en cultuur!
Niet te missen: het kasteel van Suscinio, Port-Navalo, Saint-Gildas-de-Rhuys, Sarzeau, en niet te vergeten de kleine havens van Le Bono en Saint-Goustan (Auray) of de Gavrinis-steenberg in Larmor-Baden.

Nuttige links & documentatie :