Camping in de buurt van Guérande

Camping in de buurt van Guérande

In het zuiden van Bretagne, op 45 minuten van de camping Le Moulin de Cadillac, is Guérande beroemd om zijn middeleeuwse stad, zijn stadsmuren en zijn zoutmoerassen. Elk jaar trekt het "Carcassonne van het Westen" meer dan een miljoen bezoekers. Ontdekking.

De middeleeuwse stad Guérande, haar stadswallen en haar historische schatten

Tussen de Brière, de zoutmoerassen en de oceaan ontvangt het mooie middeleeuwse stadje Guérande u na een korte reis om u een reis door de geschiedenis te bieden. Guérande, dat sinds 2004 het label "Stad van Kunst en Geschiedenis" draagt, heeft de eeuwen doorstaan beschut door zijn zwarte granieten vestingmuren, waarachter een opmerkelijk historisch erfgoed schuilgaat.

De vestingmuren van Guérande zijn een van de best bewaarde in Frankrijk en de meest complete in Bretagne, zoals blijkt uit de meer dan een kilometer lange vestingmuren en de imposante Porte Saint-Michel. Deze monumentale toren, gebouwd in de 15e eeuw, was de hoofdingang van de versterkte stad. Het herbergt nu een museum gewijd aan de geschiedenis van Guérande. Een wandeling over de stadswallen geeft u een beetje hoogte en biedt een onbelemmerd uitzicht op de middeleeuwse stad.

Wandelend door de smalle straatjes van de binnenstad zult u niet nalaten omhoog te kijken om de vakwerkhuizen, de granieten herenhuizen, de gebeeldhouwde versieringen, frontons en dakkapellen versierd met vlechtwerk te bewonderen. De collegiale kerk Saint-Aubin, gelegen in het hart van de stad, is een van de meest emblematische plaatsen van het "Bretonse Carcassonne". Dit opmerkelijke architecturale geheel herbergt een imposante kerk in flamboyante gotische stijl en de kapel Notre-Dame-la-Blanche, waar in 1381 het vredesverdrag tussen de koning van Frankrijk en de hertog van Bretagne werd ondertekend.

Als u zin hebt in een pauze, kunt u gebruik maken van de terrassen, bars en restaurants in de binnenstad om te ontspannen. Tijdens de zomer bruisen straatvoorstellingen, concerten, tentoonstellingen en ambachtelijke markten het historische hart van de stad. Heeft de middeleeuwse stad al haar geheimen aan u prijsgegeven? Ga en ontdek de zoutmoerassen, de andere rijkdom van Guérande. Een stad van geschiedenis... en zout!

Guérande en zijn zoutmoerassen

Als we het over Guérande hebben, denken we meestal aan zijn beroemde zout. Het schiereiland Guérande, dat wereldwijd bekend is om zijn zoutmoerassen, heeft zijn rijkdom te danken aan de handel in zout, met name de zeer delicate fleur de sel. Het zout van Guérande wordt met de hand geoogst in de zoutmoerassen op het zuidelijke deel van het schiereiland.

Op de site van Pradel in Guérande, in het hart van de zoutmoerassen, bieden de zoutzieders van de coöperatie "Les Salines de Guérande" (Terre de Sel) rondleidingen door de zoutmoerassen aan onder leiding van een naturalistische gids. Er is een winkel waar u producten uit het moeras kunt kopen (zout, fleur de sel, gezouten karamels, crèmes, etherische oliën, zeep, enz.) Om de eeuwenoude geheimen van het witte goud te ontdekken, kunt u ook een bezoek brengen aan het Maison des Paludiers, gelegen in het typische dorpje Saillé, in de gemeente Guérande.


OOK LEES OOK: ZUID-BRITTANNIË: een wandeling over de Côte d'Amour, het schiereiland Guérande en de baai van La Baule

Nuttige links & documentatie :