Camping in de buurt van Pénestin

Camping in de buurt van Pénestin

Pénestin, Bretagne in het zuiden!

Op 30 minuten van de camping ligt Pénestin, een charmante badplaats in het hart van het schiereiland Guérande. Het is ook de meest zuidelijke badplaats van Morbihan! Op het programma: fijne zandstranden, ontdekking van de geklasseerde site van de Mine d'Or, een wandeling rond de vissershaven van Tréhiguier, een wandeling langs het douanepad en de oevers van de Vilaine...

Uw campingverhuur in de buurt van Pénestin

Aan de poort van de Golf van Morbihan en op 35 kilometer van Pénestin, nodigt de camping u uit voor een verblijf dicht bij de natuur in de privacy van uw stacaravan, chalet of bungalowtent. Ideaal om uit te waaien en te genieten van het comfort van uw vakantiewoning in de buurt van Pénestin. Als u ervoor kiest uw vakantie in een tent, caravan of camper door te brengen, zult u de natuurlijke charme van de Moulin de Cadillac met zijn riviertje en zijn mooie beboste park weten te waarderen.

Stranden, watersport en vissen in Pénestin

25 kilometer kust om te zwemmen, zonnen, schelpen zoeken, catamaran zeilen, windsurfen, kajakken of stand-up paddling... Tijdens uw verblijf op een 4-sterren camping in de buurt van Pénestin, zult u genieten van de nautische geneugten en de geneugten van de zee! Een twaalftal stranden en evenveel kleine, wilde, intiemere baaitjes stellen u in staat aan al uw vakantieverlangens te voldoen!

De geklasseerde site van de Mine d'Or en zijn gouden klif

Het strand van Mine d'Or, dat wordt gedomineerd door zijn okerkleurige kliffen, strekt zich uit over 3 kilometer. Het is het grootste strand van Pénestin, maar ook het meest bezochte in de zomer. Nog ongebruikelijker: de site van de Mine d'Or is ook de enige paragliding-plek in Morbihan! Een kans om de sensatie van het vliegen over de kliffen te ervaren! Voor de kleine anekdote: de klif werd geëxploiteerd als goudmijn van de 19e eeuw tot de Eerste Wereldoorlog, vandaar de naam van het strand van de Goudmijn! Vandaag de dag is het onwaarschijnlijk dat je een fortuin verdient, tenzij je met een metaaldetector over het strand loopt!

De kleine vissershaven van Tréhiguier

Ontdek tijdens uw kampeervakantie de charmante vissershaven van Pénestin, een levendige plaats die leeft op het ritme van de getijden. U zult de mosselkwekers aan het werk kunnen zien en beseffen dat de titel van Pénestin "hoofdstad van de mossel van Zuid-Bretagne" nog lang niet is ontnomen! U kunt een bezoek brengen aan het Maison de la Mytiliculture, een museum over de mosselcultuur, gevestigd in de oude vuurtoren van Tréhiguier. Daarna hoeft u alleen nog maar de beroemde bouchotmosselen te proeven die u in de zomer op de markten en in de restaurants kunt vinden.

Op het douanepad

Pénestin is erg populair bij wandelaars die er een grote verscheidenheid aan kustlandschappen en landelijke landschappen ontdekken. Kampeerders kunnen de 50 km bewegwijzerde paden volgen die een prachtig uitzicht bieden op de kliffen van de Mine d'Or en de monding van de Vilaine. In de buurt van Férel, van La Roche-Bernard tot Camoël, kunt u een bosrijk binnenland verkennen dat bestaat uit landweggetjes die naar kleine Bretonse gehuchten leiden waar u ovens, calvaires en waterputten zult ontdekken, evenals de overblijfselen van molens...

Als u op zoek bent naar een camping in de buurt van Pénestin, aarzel dan niet om contact op te nemen met de receptie van de Moulin de Cadillac op +33 2 97 67 03 47 om te informeren naar de beschikbaarheid en om uw verblijf in Zuid-Bretagne te reserveren!

Nuttige links & documentatie :