Camping dichtbij Quiberon

Camping dichtbij Quiberon

Op een uur van de camping Le Moulin de Cadillac, in de Morbihan, is Quiberon een niet te missen tussenstop voor zeilers, maar ook voor strand- en wandelliefhebbers. Op het kruispunt van de Petite Mer (Mor bihan in het Bretons), Carnac en Plouharnel, biedt het schiereiland Quiberon een echte samenvatting van Zuid-Bretagne: vissers- en jachthavens, uitgestrekte zandstranden, een wilde kustlijn met kliffen, met aan de horizon de eilanden Houat, Hoëdic en Belle-Île-en-Mer.

De stranden van Quiberon

Van Port-Maria tot Saint-Julien biedt Quiberon meer dan 5 kilometer strand in een postkaart decor: wit zand, turquoise zee en gouden duinen. Aan de kant van de baai zijn de stranden beschut tegen de wind en de deining, en staan ze in de zomer onder toezicht. Op het zuiden, tegenover Belle-Île, is het Grande Plage de Quiberon het populairst. Het strekt zich uit tussen Port-Maria en het casino van Quiberon, 800 meter lang. Het strand is in de zomer bewaakt, met een kinderclub en veel winkels en restaurants in de buurt.

Wandelen op het schiereiland Quiberon

Deze landtong, die met het vasteland is verbonden door een zanderige landtong - een tombolo genoemd - heeft zijn eilandkarakter vrijwel intact behouden. Een lus van 15 km stelt u in staat de twee kanten van het schiereiland te ontdekken: in het westen de wilde kust en in het oosten de baai van Quiberon. Aan het zuidelijke einde van het schiereiland, de Pointe de Conguel.

In het westen van het schiereiland is de wilde kust bekend om zijn grillige kliffen die in de oceaan storten, zijn zanderige baaien, zijn grotten en zijn natuurlijke bogen gebeeldhouwd door de wind en de golven. Zelfs op een rustige dag is de aanblik van de golven die tegen de rotsen beuken adembenemend. Te doen: de wandeling tussen de Pointe du Percho, in het noorden, en het Château Turpault, in het zuiden (8 km).

In het oosten wordt het schiereiland begrensd door een uitzonderlijke watermassa: de Baai van Quiberon. De fijne zandstranden hebben de hoge granieten kliffen vervangen en bieden wandelaars de gelegenheid hun rugzakken neer te leggen om te zwemmen of te luieren op het warme zand.

Waar wandelen in Quiberon?

Om te flaneren met de wind in uw gezicht, om te eten of om een beetje te winkelen, gaat u naar het centrum van Quiberon. Er zijn talrijke boetiekjes, typische winkels, crêperies en restaurants. Fijnproevers kunnen vallen voor een schotel oesters, een Bretonse cotriade of een crêpe geflambeerd met rum. Maak van de gelegenheid gebruik om Niniche, een potje salidou, een kouign-amann of een Bretoens gebakje mee te nemen. En niet te vergeten de authentieke blikjes sardines en witte tonijn in olie, die sinds 1932 de reputatie van de gastronomische visconservenfabriek "La Belle-Îloise" hebben gemaakt.

Liefhebbers van erfgoed kunnen een bezoek brengen aan het Maison du Patrimoine in de rue de Port Haliguen. Dit kleine museum is gewijd aan de geschiedenis van het schiereiland Quiberon, van het Mesolithicum tot de landing van de royalistische emigranten in 1795, met inbegrip van het traditionele leven van de Quiberonnais in 1900, scheepswrakken en beroemde wrakken. Ook de gehuchten van het schiereiland zijn een bezoek waard, met hun lage, witgekalkte huizen, blauw geschilderde luiken en met hortensia's behangen muren. U kunt ook een bezoek brengen aan de menhir-rijen van Carnac, op slechts 20 minuten met de auto van Saint-Pierre-Quiberon.

WIST U DAT? Quiberon is het vertrekpunt voor boten naar de eilanden van Morbihan. De Compagnie Océane biedt het hele jaar door overtochten naar Belle-Ile-en-Mer, Houat en Hoëdic. Ik zie je op de kade van de Port Maria ferry terminal.

Nuttige links & documentatie :