Camping bij het schiereiland Rhuys

Camping bij het schiereiland Rhuys

Als u droomt van een sportieve, culturele en gezinsvakantie, ga dan naar het schiereiland Rhuys, op 30 minuten van onze camping **** Le Moulin de Cadillac in Morbihan in Zuid-Bretagne! Het schiereiland Rhuys is een authentieke kampeerbestemming, een uitzonderlijk gebied tussen land en zee, verbonden met het Regionale Natuurpark van de Golf van Morbihan. Het strekt zich uit in een boog van 25 km van Arzon tot Saint-Armel.

Activiteiten en vrije tijd op het schiereiland Rhuys

Het schiereiland Rhuys biedt een veelheid aan buitenactiviteiten, zoals wandelen op de GR349 Rhuys Vilaine, maar ook paardrijden, golf, fietsen, boomklimmen...
Aan de zeezijde is de keuze even groot aan beide kanten van de Golf van Morbihan en de Baai van Quiberon. De kilometerslange kustlijn biedt kampeerders iets om hun hart aan op te halen: zwemmen en luieren op het strand, kitesurfen, surfen, windsurfen, stand up paddle, kajakken, diepzeeduiken, kustzeilen, zeevissen... Aan de horizon nodigen de eilanden Houat en Hoëdic uit om uit te varen.

De must-sees van het schiereiland Rhuys

Op het puntje van het Rhuys schiereiland, ontdek Port Navalo. Deze authentieke Bretonse haven is ook een ideale uitvalsbasis voor de eilanden van Morbihan. Vervolg de wandeling naar Arzon en de Port du Crouesty, de grootste jachthaven van Bretagne. Vlak ernaast waakt de megalithische site van Petit Mont al 6.000 jaar over de Golf van Morbihan. Als u een liefhebber bent van oude stenen, maak dan een uitstapje naar de abdij van Saint Gildas de Rhuys en het middeleeuwse kasteel van Suscinio in Sarzeau. Liefhebbers van de wilde natuur en ornithologie zullen de zoutpannenweg nemen die naar Saint Armel en het eiland Tascon leidt. Ten zuidoosten van het schiereiland Rhuys zijn ook de Pointe de Penvins in Sarzeau en de Tour du Parc een bezoek waard.

Nuttige links & documentatie :