Camping in de buurt van La Roche-Bernard

Camping in de buurt van La Roche-Bernard

La Roche-Bernard, een karaktervol stadje in Morbihan

Misschien hebt u al gehoord van La Roche-Bernard, zijn oude wijk en zijn jachthaven, maar hebt u ooit de gelegenheid gehad om het te bezoeken? Tijdens uw campingvakantie in Morbihan kunt u deze charmante stad tussen Vannes en Nantes ontdekken.

La Roche-Bernard, treedt de legende binnen!

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt La Roche-Bernard op een rotsachtig voorgebergte. Volgens de legende dankt het ook zijn naam aan een Vikingleider, Bern Hardt ("sterk als een beer") die zich aan het eind van de 10e eeuw bewust werd van het verdedigingspotentieel van deze plek die over de Vilaine uitkijkt. Eenmaal aangekomen in La Roche Bernard (ongeveer 20 minuten van de camping), is een wandeling door de stad een must, vooral rond de Place du Bouffay waar u het Maison du Canon vindt (nu het stadhuis). Bekijk de oude huizen en de kapel Notre-Dame uit de 16e eeuw en slenter door de bloemrijke straatjes van de oude wijk. In het hart van het dorp ontdekt u de prachtige creaties van de ambachtslieden (aardewerk, glas, keramiek...). De materialen en technieken zijn gevarieerd en u krijgt de kans om hun uitzonderlijke werk te bekijken en met gepassioneerde kunstenaars van gedachten te wisselen. Bezoekt u La Roche-Bernard met jonge kinderen? Het toeristentreintje en de becommentarieerde rondrit door de stad zullen hen zeker bevallen. Een leuke manier om de stad te ontdekken tijdens uw kampeervakantie in Zuid-Bretagne.

Een jachthaven en activiteiten voor ontspanning

De haven van La Roche-Bernard is het vertrekpunt voor een aantal aangename wandelingen, zoals het bruggencircuit. U kunt de voetgangersbrug onder de Morbihanbrug oversteken en genieten van een uitzonderlijk uitzicht over de stad en de Vilaine. De rivier biedt ook plaats aan een aantal watersportactiviteiten zoals stand up paddle, zeilen, kanoën en elektrische boten. Waarom gunt u zichzelf niet een paar uurtjes varen voor geliefden, familie of vrienden aan boord van een oude zeilboot zoals de Morwenna of met de Vedettes Jaunes? U kunt ook een gastronomische pauze inlassen op een restaurantboot of genieten van de "landrestaurants" en proeven van de typische streekgerechten van Bretagne. Over gastronomie gesproken, mis vooral niet de donderdagochtendmarkt van 8 tot 13 uur, die verrassend groot en goed bevoorraad is voor een stad van deze omvang! Tenslotte is de site van de Rocher en zijn twee kanonnen (overblijfselen van het schip Le Juste) een must voor uw bezoek aan La Roche-Bernard, hier hebt u een prachtig uitzicht op de rivier en zijn bruggen. Een fototoestel (of mobiele telefoon) is sterk aanbevolen om deze mooie herinnering aan uw kampeervakantie in de Morbihan te vereeuwigen.

Cultureel leven in La Roche-Bernard

Tijdens een dagtocht naar La Roche-Bernard kunt u een bezoek brengen aan het Maritiem museum van de Vilaine in het kasteel van Basses-Fosses. U zult meer te weten komen over de maritieme activiteit van deze rivier door de eeuwen heen en u zult de gelegenheid hebben om vele voorwerpen uit die tijd te bewonderen, evenals prachtige modellen van schepen zoals het oorlogsschip La Couronne. Een ander leuk bezoek: La Maison de l'Abeille (gratis toegang) waar u een vriendelijke imker zult ontmoeten die in de streek bekend is. Een reis die kan eindigen met een gastronomisch bezoek dankzij de honingwinkel en zijn landbouwproducten. Tot slot, als u het eerste weekend van augustus in de buurt bent, ga dan naar het Festival de Garennes, een muzikaal evenement dat u niet mag missen tijdens uw vakantie in Morbihan!

Nuttige links & documentatie :