Camping in de buurt van Rochefort en Terre

Camping in de buurt van Rochefort en Terre

Rochefort en Terre, één van de mooiste dorpen van Frankrijk, op 20 km van de camping

Op 25 minuten van de camping ontdekt u Rochefort en Terre, een van de mooiste dorpen van Frankrijk, verkozen tot favoriete dorp van de Fransen in 2016. Deze beroemde stad staat bekend als een bloemrijk dorp bij uitstek. Toeristen bezoeken de stad vanwege de schitterende kerstverlichting, de vele ambachtslieden en kunstgalerijen en de mythische sfeer. Laat u verleiden door de charme van Rochefort-en-Terre tijdens uw kampeervakantie in Zuid-Bretagne!

Wandelen in Rochefort-en-Terre

Dit dorp op een rotspunt dateert uit de 12e eeuw en is zo goed bewaard gebleven. Het is net een themapark met een mix van geschiedenis en magie. Slenter door de smalle straatjes van het dorp, bekijk de vestingmuren en de oude huizen en waardeer de charme van dit karaktervolle stadje. Als de stad prachtig versierd is met bloemen, moet u weten dat het allemaal begonnen is met een wedstrijd van de Amerikaanse schilder Alfred Klots. Hij werd verliefd op het dorp en schreef in 1911 een wedstrijd uit voor het mooiste balkon in bloei. Vandaag de dag zetten de inwoners van Rochefort de traditie voort en versieren ze nog steeds met veel plezier de gevels van hun huizen. Overal accentueren geraniums en klimop de steen met hun kleurrijke bloemen. Geniet van de architectuur van de huizen met kraagstenen van de Place du Puits en de Rue Saint-Michel en verwaarloos het centrale plein van het dorp, de Place des Halles, niet, waar u een paar vakantiefoto's kunt maken. Twee monumenten die u niet mag missen tijdens uw wandeling in Rochefort en Terre: de kerk Notre-Dame-de-la-Tronchaye en het niet te missen kasteel met zijn park waar zowel in de winter als in de zomer talrijke evenementen plaatsvinden.

Ambachtslieden en winkels in Rochefort en Terre

De vele winkels en ambachtelijke ateliers zijn een van de belangrijkste attracties van het dorp. Aarzel niet om door de deuren te gaan om de schatten van de stad te ontdekken: streekproducten, decoraties, juwelen, accessoires... U zult verwend worden met de keuze om een souvenir van Rochefort-en-Terre mee te nemen op uw kampeervakantie in de Morbihan. Het dorp heeft ook een aantal restaurants, waaronder verschillende crêperies die u zijn wortels in Bretagne niet zullen laten vergeten. Ga tot slot naar het Naïa Museum, een ongewoon museum dat u zal onderdompelen in fantastische en droomachtige kunstwerken die perfect passen in de magie van Rochefort-en-Terre.

In de omgeving van Rochefort-de-Terre

Het recreatiecentrum Moulin Neuf Aventure biedt tal van activiteiten om met het gezin of vrienden van te genieten. Het strand, dat in de zomer bewaakt is, biedt verschillende watersporten: peddelen, waterfietsen en tokkelbaan over het meer! Maak een wandeling rond Rochefort-en-Terre langs de oevers van de vijver Moulin neuf. Op 5 minuten rijden kunt u een bezoek brengen aan het Bretonse prehistoriepark in Malansac om dinosaurussen te ontmoeten en te leren vuur maken zoals in de tijd van de Homo erectus. Een speelse en leerzame wandeling in de open lucht die de kleintjes zal bekoren!

Nuttige links & documentatie :