Camping bij Vannes, de hoofdstad van Morbihan

Camping bij Vannes, de hoofdstad van Morbihan

Vannes is de hoofdstad van de Morbihan en ligt op slechts 20 minuten van de camping. In deze charmante stad bevindt zich een gerenommeerde jachthaven, die zowel door de inwoners van Vannes als door de toeristen op prijs wordt gesteld. Vannes is ook een versterkte stad en een uitzonderlijke middeleeuwse stad, waardoor het een must-see bestemming in het zuiden van Bretagne. U zult er geen spijt van krijgen een Bretonse camping in de buurt van Vannes te hebben gekozen!

Wandelen door het historische centrum van Vannes

Vannes is een kleine stad en het centrum is te voet zeker een bezoek waard. U zult snel in de ban raken van de architectuur en het befaamde culturele erfgoed. Wandel door de oude stad en bekijk de kleurrijke vakwerkhuizen, die de kathedraal Saint-Pierre omlijsten en de bezoekers een prachtig schouwspel bieden. Eén ding is zeker: in Vannes zult u vaak met uw hoofd in de lucht zitten om de architectuur van de gevels van de huizen te bewonderen. Als u in het stadscentrum ronddwaalt, zult u zeker "Vannes en zijn vrouw" tegenkomen op de Place Valencia. Dit is een grappig granieten beeld van een echtpaar aan de gevel van een vakwerkhuis. Historici weten niet precies waar het beeld vandaan komt en welk teken het zou kunnen hebben gehad. Toch is het vandaag een van de sterke symbolen van de stad. Misschien kunt u zijn geheim ontdekken? Voor de fijnproevers zijn er in Vannes ook restaurants en crêperies waar u lekker kunt eten, en de markt (op woensdag en zaterdag) waar u een ruime keuze aan zeevruchten en seizoensproducten kunt vinden.

Ontdek de vestingmuren van Vannes

Een bezoek aan Vannes is onmogelijk zonder een aangename wandeling over de vestingmuren. Wandelend langs de stadsmuren, van de gevangenispoort tot de Sint-Vincentiuspoort, ontdekt u de overblijfselen van de Gallo-Romeinse muur en een opeenvolging van versterkte poorten en torens uit de 14e en 15e eeuw. Aan de voet van de vestingmuren, waar weelderige bloementuinen zijn aangelegd, leidt de beek ons in alle rust naar de 19e-eeuwse washuizen, getuigen van deze thans verdwenen bedrijvigheid. Een ervaring die u niet mag missen tijdens een kampeervakantie in Zuid-Bretagne!

Ontspan in de haven van Vannes en geef toe aan de roep van de zee

De jachthaven van Vannes met zijn mooie boten is een zeer aangename wandeling. Er zijn vele bars, restaurants en andere winkels waar u kunt genieten van een drankje op het terras of even kunt gaan winkelen. De haven ademt een vredige en aangename sfeer uit, vooral in de zomerperiode wanneer de blauwe hemel en de zon de plaats komen sublimeren en opwarmen.

Aan de poorten van Vannes kunt u naar het schiereiland van Conleau. Het is een charmante plek geschikt voor wandelingen en ontspanning. U hebt een prachtig uitzicht op de Golf van Morbihan. U kunt zich dan gemakkelijk laten verleiden tot een boottochtje naar een van de vele eilanden van het departement.

Nuttige links & documentatie :