Kamperen in Zuid-Bretagne

Kamperen in Zuid-Bretagne

Wat te doen en te zien tijdens uw kampeervakantie in Zuid-Bretagne?

Om u te helpen uw kampeervakantie in Zuid-Bretagne te plannen, heeft de Moulin de Cadillac voor u de toeristische trekpleisters geselecteerd die u tijdens uw verblijf in Morbihan niet mag missen. Of u nu houdt van geschiedenis en cultuur of van stranden en sportactiviteiten, de mogelijkheden zijn talrijk en soms onvermoed. Het enige wat u hoeft te doen is uw koffers pakken en de coördinaten van de camping in uw GPS invoeren!

De eilanden van de Golf van Morbihan, het exotische tintje aan uw kampeervakantie!

Als u er even helemaal uit wilt zijn en de roep van de zee wilt voelen, ga dan naar de eilanden van de Golf van Morbihan! In één dag kunt u de eilanden Arz en Ile aux Moines verkennen tijdens een cruise op zee vanuit Vannes, Port-Navalo of Locmariaquer. Als u een lange kampeervakantie in Zuid-Bretagne plant, zijn in de buurt van Belle Ile en Mer, Houat, Hoëdic of het eiland Groix aanbevolen stopplaatsen om te genieten van de schoonheid en de zachte sfeer van de eilanden van Zuid-Bretagne.

Net buiten de camping: het schiereiland Rhuys!

Vanuit uw huuraccommodatie in een stacaravan in Zuid-Bretagne kunt u het schiereiland Rhuys rondreizen en rondrijden in Sarzeau, Arzon, Le Tour du Parc, Saint-Gildas-de-Rhuys of Saint-Armel... Zoveel mogelijke stopplaatsen die uw kampeervakantie in Zuid-Bretagne zullen opluisteren! De landschappen zijn hier verkwikkend en ideaal voor watersporten (zeilen, kitesurfen, zeekajakken, duiken, strandzeilen, zeevissen...). Kamperen op het schiereiland Rhuys is ook een kans om het Bretonse erfgoed te ontdekken. Een van de bezienswaardigheden is het kasteel van Suscinio, een verbazingwekkend kasteel aan de kust dat een benedictijner priorij was voordat het een residentie werd van de hertogen van Bretagne. Maak ook een kleine omweg naar de abdij van Saint-Gildas de Rhuys die in de 6e eeuw (536) werd gesticht door Gildas, een monnik uit Engeland. Na een bezoek aan het Museum voor Kunst, Ambachten en Handel van Saint-Gildas kunt u naar de jachthaven van Crouesty gaan waar grote nautische evenementen plaatsvinden, zoals de Semaine du Golfe, een van de grote maritieme evenementen van Bretagne. U bent ook heel dicht bij de vuurtoren van Port-Navalo, die de toegang tot de Golf van Morbihan markeert, nog een ontdekking die uw dag zal opfleuren. Alvorens terug te keren naar uw stacaravan, chalet of bungalow, aarzelt u niet om een gepassioneerde gids van een oesterkweker te volgen die u meeneemt naar zijn oesterbanken voor een spannende en smakelijke wandeling! Uw kampeervakantie in Zuid-Bretagne zal vol verrassingen zijn!

Vanaf de camping kunt u het achterland van de Golf van Morbihan verkennen!

De Golf van Morbihan is rijk aan ongewone plekjes en u zult meerdere keren terug moeten komen naar de camping om ze allemaal te ontdekken! De wandelpaden van Zuid-Bretagne zijn vol religieus erfgoed, vaak heel discreet, waar kerken, kapellen en fonteinen diep verscholen liggen op het platteland van Morbihan. Tussen Vannes en Questembert biedt het circuit van Langroez u de mogelijkheid te vertrekken vanuit het pittoreske dorpje La Vraie Croix en een beboste en heuvelachtige route te volgen langs de beekjes Coët Ruel en Ferrières. Als u uw tochten over de uitgestrekte heidevelden van Lanvaux voortzet richting Saint-Armel, kunt u "vergeten" dolmens en menhirs ontdekken. Op weg naar de zoutziederij van Lasné - een oude zoutmoeras die door een smal kanaal met de Golf van Morbihan is verbonden - zult u veel trekvogels zien, zoals de elegante kluut of de witte steltkluut. Tijdens hun kampeervakantie in Zuid-Bretagne volgen de wandelaars de GR® 34 tussen Noyalo en Theix, waar de groene moerassen verschijnen en land en zee in elkaar overgaan. Zoals u ziet, is kamperen in Zuid-Bretagne een gelegenheid om opnieuw in contact te komen met de natuur en een opmerkelijke biodiversiteit te bewonderen!

De omgeving van Lorient, een must voor uw kampeervakantie...

Lorient en omgeving zijn ook een van de hoogtepunten van uw kampeervakantie in Zuid-Bretagne. Als u uw stacaravan in augustus reserveert, heeft u de kans om het Lorient Interceltic Festival bij te wonen, waar meer dan 4.500 muzikanten, zangers, dansers en beeldende kunstenaars uit de hele wereld samenkomen om u de cultuur van de Keltische landen te laten ontdekken. Het Pays de Lorient biedt ook prachtige landschappen in alle seizoenen en een overvloed aan vrijetijdsactiviteiten die gericht zijn op de oceaan. Tijdens uw verblijf kunt u een bezoek brengen aan de Cité de la Voile Eric Tabarly, een leuk museum gewijd aan de wereld van de oceaanraces. Als u van geschiedenis houdt, bezoek dan het Compagnie des Indes de Lorient museum in de citadel van Port Louis. Voor kinderen raadt de camping een dagje naar de dierentuin van Pont-Scorff aan, een dierenpark van 12 hectare met meer dan 600 dieren. De allerkleinsten zullen sterretjes in hun ogen krijgen als ze de zeeleeuwen en papegaaien zien!

U heeft besloten uw vakantie door te brengen op een camping in Zuid-Bretagne en u wilt meer informatie over de vele toeristische attracties in de Morbihan? Aarzel niet om contact op te nemen met de receptie van camping Le Moulin de Cadillac, die u graag meer informatie zal geven. Tot ziens!

Nuttige links & documentatie :