Wat te doen en te zien op een camping in Zuid-Bretagne?

Wat te doen en te zien op een camping in Zuid-Bretagne?

Zoek niet verder naar de bestemming van uw volgende kampeervakantie, want u hebt hem gevonden! Zuid-Bretagne heeft alles wat u nodig heeft voor een heerlijke vakantie aan zee.

Waar kunt u op een camping verblijven om Zuid-Bretagne te bezoeken?


Halverwege tussen Vannes en La Baule, de Moulin de Cadillac biedt u een 100% natuurlijke vakantie tussen land en zee. Dankzij de bevoorrechte ligging van onze 4-sterren camping in Morbihan kunt u gemakkelijk van de ene kant van Zuid-Bretagne naar de andere kant reizen. Om u te helpen uw verblijf voor te bereiden, volgen hier de plaatsen die u niet mag missen:

De Golf van Morbihan en de Baai van Quiberon


De Golf van Morbihan is een van de beroemdste binnenzeeën van Europa, in het westen ingesloten door Locmariaquer en in het oosten door het schiereiland Rhuys. Men denkt onmiddellijk aan de Bretonse eilanden die de charme van de bestemming uitmaken: Belle-Ile-en-Mer, Houat, Hoëdic, Ile aux Moines en Ile d'Arz.

Wat het erfgoed betreft, verdient Vannes meer dan een eenvoudig uitstapje. De oude stad van de Venetianen, veroverd door Julius Caesar, vertelt 2000 jaar geschiedenis. Aan de megalithische kust wachten andere schatten uit het verleden op geschiedenisminnende toeristen: de Carnac-rijen, de Gavrinis-cairn en de grote gebroken menhir in Locmariaquer.

Profiteer van uw verblijf op onze familiecamping in de Morbihan om de wilde kust van Quiberon te ontdekken. Zowel in de zomer als in de winter biedt het schiereiland spectaculaire en steeds veranderende landschappen. Maak een uitstapje naar La Trinité-sur-Mer, in de voetsporen van Eric Tabarly. De Bretoense jachthaven is een "Mekka" geworden voor zeilen en oceaanraces, waar een wind van vrijheid waait.

Het Rhuys schiereiland


Bij de ingang van de Golf van Morbihan gaat u naar het schiereiland Rhuys, een lange arm die de "Mor Bihan" (kleine zee, in het Bretons) afsluit. U zult het kasteel van Suscinio moeten bezoeken, de vismarkt van Port Navalo, de Cairn du Petit Mont in Arzon en de abdijkerk van Saint Gildas de Rhuys.

Van Damgan naar La Roche-Bernard


Ontdek tussen het schiereiland Rhuys en de monding van de Vilaine de kleine badplaats Damgan, met zijn fijne zandstranden afgewisseld door kleine kreekjes. Uw verblijf op de camping in Morbihan is ook de gelegenheid bij uitstek om te flaneren in de "Petites Cités de Caractère" (kleine karaktervolle stadjes) die de pittoreske charme van Zuid-Bretagne uitmaken: La Roche-Bernard, Rochefort-en-Terre, La Gacilly, om er maar een paar te noemen.

De baai van La Baule en het schiereiland Guérande


Profiteer van uw vakantiehuis in het zuiden van Morbihan om Guérande te bezoeken, zijn middeleeuwse stad, zijn stadsmuren en zijn zoutmoerassen. De buren, La Baule en Pornic, zijn ook een bezoek waard. La Baule heeft een baai die is geklasseerd als het mooiste zandstrand van Europa en Pornic heeft een oude haven en het kasteel van Blauwbaard.

Op een steenworp afstand van onze camping in Morbihan, de geklasseerde site van de Mine d'Or en de gouden kliffen van Pénestin, de beboste valleien van Férel zijn ook must-sees in het Pays de Guérande. Wij wensen u een fijne vakantie in Zuid-Bretagne!

Nuttige links & documentatie :